Theatermenu

Eetcafé De Kriekel serveert menu uit de tijd van ‘d’Elf Uure Mis’ (1943).

In de oorlogsjaren heerste er voedselschaarste. Veel producten waren niet meer te krijgen, andere enkel ‘op de bon’. Etenswaren zoals boter, suiker en koffie waren slechts te koop tegen woekerprijzen via de zwarte handel.
De dorpsbewoners moesten vindingrijk zijn door de bemoeienissen van de Duitse bezetter.
De één stroopte konijnen, de andere houtduiven of fazanten. Ook honden en katten waren niet veilig voor de kookpot!
Er waren illegale slachters actief en elke vierkante meter werd gebruikt om groente te verbouwen. Er werden zelfs patatten op het kerkhof gekweekt.
De ruilhandel floreerde als nooit te voren en ‘moeder de vrouw’ moest meer dan ooit creatief in de keuken zijn.
Dit oorlogsthema heeft geleid tot de creatie van een thematisch Theater Menu: Het brengt de dagelijkse kost van toen op tafel.
We hopen dat dit idee U op voorhand al kan helpen om in de sfeer te komen van het toneelstuk ‘d’Elf Uure Mis’.
Het Theater Menu kan geboekt worden op alle voorstellingsdagen nl. 7, 8, 13 en 14 Maart 2020.
Het menu wordt opgediend in Eetcafé De Kriekel, ca. 1,5 à 2 uur vóór de voorstelling.
Uw toegangskaarten liggen -samen met uw komiteitzegels- klaar op uw eettafel om de maaltijd te betalen.
De drank wordt apart afgerekend. U hoeft dus niet in de rij aan de ingang te staan om uw kaarten voor uw zitplaatsen af te halen.

Menu

Definitieve versie wordt einde week 51-2019 vastgelegd met de kookploeg van De Kriekel.
De hieronder vermelde menu suggesties zijn dus nog niet definitief.
 
Voorgerecht : Raapkoolsoep of Rode bietensoep.
Vlees
Gestroopt in het bos vlak bij het Duivelskot of buitgemaakt in het dorp.
Stoofpot konijn met schorseneren en/of pastinaak, appelmoes met gekookte patatjes met een eitje en ajuin of radijslofstomp.
Vis
Gevangen in het Albertkanaal.
Wijting met koolraap, worteltjes en patatjes.
Vegetarisch
Men kon dit met moeite kweken achter de schuur tussen de bomen of op het kerhof.
Varieteit van diverse bonen, groenten en lofstoemp.
Kroketjes zonder vlees (havervlokken met ei, ajuin en tomaatmoes)